Prodaja Sadnica Aronije Srbija

Primena Aronije

Područje primene aronije u ishrani čoveka je široko. Naravno, najzdravije je konzumirati sveže bobice, koje imaju slatkasto kiselkast ukus. Za one kojima je taj kiselkast ukus prejak, plod aronije se može sušiti ili prerađivati u sokove, marmelade, džemove ili kompote. Kombinacija aronije s plodovima jagode, kupine, maline, jabuke, kruške, kajsije ili smokve predstavlja temelj izvrsne marmelade. Osušene bobice zadržavaju svoje bitne sastojke i mogu se u komadu ili mlevene koristiti kao dodatak u pripremi hleba, peciva ili kolača. Pomešane sa vrelom vodom, osušene i samlevene bobice aronije daju jako ukusan i lekovit čaj. Plodovi aronije se koriste i u proizvodnji voćnih jogurta, sladoleda, čokoladnih proizvoda, likera, rakija i vina.

Aronija

Verovatno najveću upotrebu, aronija pronalazi u obliku soka. Sok aronije se preporučuje mladima i starima, zdravima i bolesnima. Povoljno deluje na imuno sistem te poboljšava krvnu sliku. Sok je tamno crvene, gotovo crne boje i veoma je cenjen u prerađivačkoj industriji. Koristi se kao sredstvo za bojenje, jer zadržava boju i nakon mnogostrukog razređivanja. Tako sok aronije, svojom bojom i ukusom, popravlja kvalitet drugih sokova.

Kontakt

Mitar Peršić

Đurđevska 147

22 308 Golubinci

Mob.: 063 823 9610

aronija@aronija.rs